Czas na zakup pieca do pizzy

Trudno wyobrazić sobie osobę, która nie zna smaku pizzy dostępnej w rozmaitych odsłonach. Jest to dobrze znana potrawa, po którą chętnie sięgają dzieci i dorośli, wiek nie ma żadnego znaczenia. Jedzenie pizzy może stać się wręcz uzależniające, ale trzeba pamiętać o tym, że ktoś musi najpierw przygotować danie. W restauracjach na wyposażenie gastronomiczne składa się między innymi specjalny piec na pizzę, można liczyć na duży wybór, więc nie powinno być problemu z wybraniem urządzeń do swoich potrzeb.

Jak wybrać piec do pizzy?

Piece do pizzy są różne, do domowego użytku i profesjonalne. Trzeba od razu podkreślić, że tego typu urządzenie gastronomiczne różnią się od siebie pod wieloma względami, przede wszystkim parametrami technicznymi. Do produkcji potrzebny jest wysokiej jakości sprzęt, który nie zawiedzie, wytrzyma intensywną eksploatację. Piece do pizzy renomowanego producenta wyróżniają się nieprzeciętnymi walorami użytkowymi, funkcjonalnością i energooszczędnością. Sklep gastronomiczny ma do dyspozycji różne modele piecy do pizzy, mogą być one elektryczne, gazowe, opalane drewnem.

Podczas zakupu urządzeń powinno się mieć na uwadze między innymi dostępną przestrzeń, liczbę przygotowywanej pizzy każdego dnia. Piece mogą być jednokomorowe lub wielokomorowe, co także ma znaczenie przy ich wyborze. W przypadku niewielkiej kuchni wystarczające są pojedyncze urządzenia gastronomiczne, a przy dużym metrażu i przygotowywaniu sporej ilości pizzy potrzebny jest już wielokomorowy piec. Im więcej komór, tym szybciej przyrządzi się dużo jedzenia. Modele wielokomorowe są wyposażone w specjalne termostaty, dzięki czemu można obsługiwać każdą z sekcji osobno.

Szukasz włoskiej kuchni o nowatorskim wzornictwie i zaawansowanych rozwiązaniach? Zapraszamy do zapoznania się z dostępną ofertą na lofra.pl. A jeśli potrzebujesz wysokiej jakości urządzeń do wyposażenia pralni przemysłowych, nie zapomnij odwiedzić gp-pralnia.pl.

Jaki będzie odpowiedni piec do pizzy?

Piec do pizzy to najpopularniejsze wyposażenie gastronomii, opalany drewnem to klasyka, dzięki której możliwe staje się uzyskanie potraw o nieprzeciętnych walorach smakowych. Do głównych zalet zalicza się to, że nie trzeba martwić się wysokimi kosztami użytkowania ze względu na brak wydawania pieniędzy na energię elektryczną i gaz. Jest to praktyczna dekoracja lokalu, pozwala na uzyskanie tradycyjnego smaku, który z pewnością docenią klienci. Piece opalane drewnem rzadko ulegają awariom, można z nich korzystać latami.

Przeczytaj także: https://finansepolaka.pl/jak-wybrac-stol-gastronomiczny/

Z kolei modele do pizzy gazowe są stosunkowo drogie, niestety ich utrzymanie nie jest tanie. Będzie to korzystne rozwiązanie dla każdego lokalu ekonomicznego, w którym zużywa się spore ilości gazu, bo staje się to opłacalne. W przypadku pieców gazowych, ustawia się je piętrowo, co pozwala zaoszczędzić sporo miejsca w kuchni. Najtaniej będzie wyposażyć lokal w piec do pizzy elektryczny, nie dotyczy to jednak intensywnej eksploatacji ze względu na duże koszty.

Przekonaj się o korzyściach bezpośrednich zakupów u producenta – GastroProdukt oferuje niezawodne wyposażenie gastronomii i kompleksową obsługę doradczą dla Twojego biznesu. Sprawdź naszą ofertę na GastroProdukt.pl.

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ